Woher kommt der Fisch? Where does the fish come from?

”Fish and fish products from seasonal and regional sources are indispensable for the future. Since my research on the first aquaponic facility in Berlin (IGB Friedrichshagen) my expectations in what is possible in the filed of sustainability in combination with fish farming and fishing have by far exceeded.“

Michael Wickert, Master of Fishery Sciences and Aquaculture (Humboldt University of Berlin) has a holistic background in fish production and science. After numerous research stays in Switzerland, Australia and Brazil he runned one of France's largest Trout farms (500 t/a).

Since the founding of his fish and craft smokehouse Glut & Späne in 2010 he has specialized in the processing of whole trout (hot smoking) and salmon fillet (cold smoking) in small, exclusive batches.

In winter season, Glut & Späne supplies his fish to small individual as well as michelin starred restaurants in and around Berlin. During summer season, Michael runs a small outdoor restaurant in a secret garden (Uckermark region close to Berlin) together with a japanese café.

We advise companies & businesses in the field of food & fish and specialize in communication in the area of:

# Seasonality & Regionality
# Smoking & Finishing
# Fish & Seafood Gastronomy
# Domestic freshwater fishing & pond management
# Opportunities of sustainable fish farming
# RAS & Indoor Fish farming
# Brand Storytelling and Website text & content strategy in collaboration with Sandra Wickert
# Web design, Branding & Packaging in collaboration with Nicole Glur



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„Fisch und Fischprodukte aus saisonaler & regionaler Quelle sind für die Zukunft unabdingbar. Seit meiner Beforschung der ersten Aquaponik-Anlage in Berlin (IGB Friedrichshagen) haben sich meine Erwartungen übertroffen was im Bereich Nachhaltigkeit in Kombination mit Fischzucht & Fischfang heutzutage möglich ist.”

Michael Wickert, M.Sc. Fischereiwissenschaftler & Fischmeister sowie Gründer von Glut & Späne hat nach Forschungsaufenthalten in der Schweiz, Australien und Brasilien sowie als Betriebsleiter in Frankreich einen ganzheitlichen Überblick zum Thema Fisch & Seafood und ist Experte im Bereich Nachhaltigkeit & Slow Food.

Wir beraten Unternehmungen & Betriebe im Bereich Food & Fisch und sind spezialisiert auf Kommunikation in den Bereichen:


# Saisonalität & Regionalität
# Fisch & Seafood in der Gastronomie
# Räuchern & Veredelung
# Heimische Binnenfischerei & Teichwirtschaft
# Fischzucht 2.0 - Chancen & Möglichkeiten
# Aquaponik & RAS - Moderne & nachhaltige Indoorfischproduktion
# Marken-Storytelling sowie Website Text & Inhalts-Strategie in Zusammenarbeit mit Sandra Wickert
# Webdesign, Branding & Packaging in Zusammenarbeit mit Nicole Glur

Kontaktieren Sie uns gerne unverbindlich für eine erste Anfrage.

 

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